27 maart 2017: bedrijfsbezoeken en gastlessen

Groene Hart heeft zijn gastlessen en bedrijfsbezoeken gepland 27 maart 2017 voor 124 mavo en 149 havo leerlingen, klas 2.

De leerlingen maken vooraf een folder met informatie over het bedrijf dat ze gaan bezoeken. Deze folder leveren ze in bij hun mentor. Per halve klas gaat er minimaal één docent en één ouder mee. Leerlingen schrijven na het bezoek een kort verslagje: wat heb je geleerd, wat ben je wijzer geworden en wat is je ervaring?

Staat u open voor een bedrijfsbezoek?

We zoeken hiervoor bedrijven die maximaal 15 leerlingen willen ontvangen op deze dagen. Het bezoek duurt ongeveer een tot anderhalf uur. U kunt (via een presentatie) vertellen over uw bedrijf, vak en sector. Als het mogelijk is volgt hierna een rondleiding langs de diverse afdelingen en de mensen die er werken. Een doe-activiteit – zodat de leerlingen zelf iets kunnen doen/ervaren/bedenken – wordt erg op prijs gesteld. We denken graag met u mee.

Of wilt u een gastles geven?

Ook zijn we op zoek naar mensen die in de klas over hun beroep willen vertellen op deze dagen. U geeft de leerlingen een presentatie over uw beroep/bedrijf waarna de leerlingen met deze informatie aan de slag gaan. U geeft een presentatie van ongeveer een kwartier in vier klassen. Het totale programma duurt van 13.00 tot 15.00 uur.

U kunt zich aanmelden bij de SOB Programmamanager.