Dalton Lyceum op pad

Donderdag 9 november 2017 zijn de mavoleerlingen van Dalton Lyceum op bedrijfsbezoek geweest bij verschillende bedrijven. De leerlingen waren voorbereid en stelden goede vragen.

Marian de Ruiter, Dalton Lyceum: “We vinden het enorm fijn dat de ondernemers de deuren openen voor onze leerlingen en hen een kijkje in de keuken geven. De leerlingen gaan op pad met een lesopdracht en maken foto’s voor hun presentatie. Ze leren hier heel veel van. Dit kunnen wij ze als school niet bieden.”

De leerlingen gingen in groepjes van vijftien naar de volgende organisaties:

  1. Ambulancedienst Rotterdam Rijnmond
  2. Basisschool de Draaimolen + BSO + Humanitas/Aksent
  3. Brandweer Barendrecht
  4. Den Otter Verhuizingen
  5. Dubson
  6. GKB Groep
  7. Hillfresh
  8. Hotel van der Valk, Ridderkerk
  9. Roobol

Rolf Balvert van GKB Groep: “De leerlingen waren goed voorbereid op het bezoek. Waarschijnlijk omdat de opdracht vooraf bekend was. In de opdracht kan misschien nog een vraag verwerkt worden wat het bedrijf doet aan duurzaamheid. Dit zal de leerling dan uitdagen om uit te zoeken wat dat is. Want we kunnen niet vroeg genoeg nadenken over duurzaamheid. Deze kinderen zijn de toekomst. Verder complimenten voor de leerlingen en hun begeleider. Het is prima verlopen en iedereen heeft serieus mee gedaaan. Het was een leuke groep. Ze kunnen mij altijd bellen voor een tweede bezoek bijvoorbeeld over duurzaamheid.”