Edudelta College

Edudelta College richt zich vooral op de groene sector. Hier leren de vmbo basis- en kaderleerlingen over producten uit de groene sector: het telen op het land, de verwerking en bereiding ervan, het transport en de verkoop. In deze opleiding is er veel aandacht voor natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid. Er is ook een Paardenklas en een Wereld Keukenklas.

Gastlessen en opdrachtgevers voor praktijkopdrachten

Edudelta Collega zoekt mensen die een gastles willen geven over smaak en producten. Iemand die een enthousiast verhaal kan vertellen over “simpele” agrarische producten zoals over tomaten, witte kool of de verwerking ervan en/of over zijn bedrijf. Of een catering of horeca bedrijf die de leerlingen een opdracht wil geven.

We zoeken ook mensen uit het bedrijfsleven die 2 keer naar school willen komen als “Projectleider” voor een project over productontwikkeling of een praktijkopdracht. Bijvoorbeeld een supermarkt, een cateraar of een bloemist. Een opdracht krijgen van een echte professional is anders dan van de docent. Vooral als hij een eindresultaat komt bekijken en beoordelen.

Bedrijfsbezoeken

Edudelta Collega wil graag met de 3e en/of 4e klas op bedrijfsbezoek naar allerlei bedrijven in de groene sector. Hierdoor kunnen de leerlingen zien hoe veelzijdig deze branche is.

We denken aan de kweker, groothandel, cateraar, keuken of verwerkingsbedrijf. Vanuit de vakgroep ‘Bloem’ is de wens er om naar bedrijven te gaan waar styling belangrijk is, zoals in de woonbranche. Vanuit de vakgroep ‘Dier’ is de wens er om naar een kassenbedrijf te gaan en een bedrijf met melkkoeien of melkgeiten. Vanuit ‘Handel’ zoeken we groothandels of bedrijven in de logistiek.

De bezoeken en de gastlessen kunnen heel het jaar plaatsvinden.

Neem contact op met Angela van Zaalen voor meer informatie.

foto’s: Meeder