Kort verslag SOB Borrel

Buiten schijnt de zon uitbundig, maar toch hebben veel mensen de moeite genomen om bij de bijeenkomst van SOB Barendrecht aanwezig te zijn. Dit laat de betrokkenheid van de aanwezigen zien.

Afgelopen jaar zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs in Barendrecht op bedrijfsbezoek of op stage geweest. Ook volgden leerlingen een gastles van verschillende ondernemers op school. Donderdag 1 juni 2017 waren deze ondernemers welkom bij Focus Beroepsacademie.

Jan-Willen van Hellemond neemt ons even terug in de tijd en vertelt ons over de samenwerking tussen de scholen en de bedrijven. Hierna legt Martha Netten in een notendop uit hoe het reguliere vmbo-onderwijs eruitziet. Een onderdeel hiervan is ‘loopbaanleren’ waardoor de leerling de juiste keuze kan maken voor een mbo of hbo-studie. Een kijkje nemen in de praktijk is een essentieel onderdeel en hiervoor zijn ondernemers nodig. Een mooi voorbeeld is Ikea.  Zij ontvangen zeker vier keer per jaar een groepen leerlingen. Marlies Davids vertelt waarom zij dit belangrijk vinden. En ook Tom en Twan van Safe Beveiliging vertellen over hun ervaringen. Ooit kwam Twan zelf als stagiair bij Safe Beveiliging binnen en is hier niet meer weggegaan. Nu geeft hij zelf een rondleiding aan de jonge leerlingen. Ook de leerlingen komen zelf aan het woord. We krijgen een vlog te zien van Sophie over hun bezoek bij Humanitas en een presentatie van Kevin over zijn stage bij Welnesselande. Hier wordt meer geleerd dan alleen stofzuigen. Wethouder en bestuurslid van SOB, Peter Luijendijk sluit de bijeenkomst af. Dan is het tijd om elkaar op te zoeken, kaartjes uit te wisselen en afspraken te maken. We kijken terug op een geslaagde en positieve middag en willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen.