Snuffelstages

Juiste leerling op de juiste stageplek

De verschillende scholen in de regio hebben behoefte aan betekenisvolle stageplekken. De leerlingen gaan zelf op zoek, maar soms wordt niet een stageplek gevonden die ze zelf voor ogen hadden. Een stageplek dat aansluit bij hun interesses levert u een gemotiveerde stagiair op. Daar heeft u als bedrijf profijt van. De leerling ontdekt welke competenties er belangrijk zijn en welke studie hij of zij dan moet gaan doen. Deze praktijkervaring is broodnodig voor de jonge leerlingen.

Kansen

Via stages kunt u de horizon van de leerlingen vergroten en ze enthousiast maken voor uw bedrijf of branche. U kunt ze laten zien wat uw sector voor ze zou kunnen betekenen, want het beroepsbeeld van de leerlingen komt vaak niet overeen met de praktijk.

Mogelijkheden

U kunt zelf aangeven wat de wens is: een leerling voor een blokstage (1 of 2 weken achter elkaar); 1 leerling voor 1 dag in de week in een bepaalde periode of elke dinsdag, woensdag, donderdag een stagiair(e). SOB Barendrecht brengt u in contact met de juiste contactpersonen van de verschillende vmbo scholen.