Techniek Festival Barendrecht

Dinsdag 1 oktober 2019 staat er weer een Techniek Festival in Barendrecht gepland. Scholen kunnen zich via dit formulier aanmelden. We kunnen niet meer dan 350 leerlingen kwijt, dus geef je snel op.
Ook zijn we op zoek naar bedrijven en organisaties die deze dag een workshop willen verzorgen. Zij kunnen contact opnemen met Angela van Zaalen. Locatie is bij Kraaijeveld’s aannemingsbedrijf. Hier zijn we heel blij mee. 

Leerlingen van 11/12 jaar zijn nieuwsgierig, leergierig en kijken met open blik om zich heen. Deze leerlingen willen wij de diverse mogelijkheden van techniek, technologie en ICT laten beleven tijdens het Techniek Festival Barendrecht.

Aanleiding

Nederland wil graag mee blijven doen in de top, maar dit vraagt om voldoende slimme en vakbekwame technici. Want techniek is de grootste motor van onze economische welvaart. De crossovers van techniek in andere sectoren zoals de zorg, voedselindustrie, energie en sport worden alleen maar groter en gaan een grote impact hebben op de werkomgeving. De vraag naar kennis over en vaardigheden voor toepassing van techniek in niet-technische beroepen neemt de komende jaren alleen maar toe.

Technische talenten ontdekken

We willen graag dat leerlingen hun technische talenten ontdekken. Deze week staan er verschillende workshops op het programma en zien en ervaren de leerlingen ook dat techniek heel divers is. Kinderen blijken vaak razend enthousiast wanneer ze mogen experimenteren, onderzoeken en zelf oplossingen kunnen bedenken. De workshops worden aangeboden door bedrijven en  onderwijsinstellingen. De organisatie is in handen van SOB Barendrecht.

Meer informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Angela van Zaalen, angela@sobbarendrecht.nl of bel naar 06-53221429.