Techniek Festival 25 september 2018

Techniekfestival brengt de praktijk tot leven voor basisscholieren

Positieve kennismaking moet interesse in technische opleiding verhogen

De gemeente Barendrecht en de stichting Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) trakteren alle basisschoolleerlingen van Barendrecht op een techniekfestival. Dit festival, dat bestaat uit allerhande technische workshops, vindt plaats op dinsdag 25 september. De SOB hoopt op deze interactieve manier meer leerlingen te interesseren voor een technische opleiding.

De Barendrechtse wethouder van onderwijs Peter Luijendijk is enthousiast over het initiatief van SOB. “We zien een toenemende krapte van technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt. Als gemeente faciliteren we daarom graag de ontmoeting tussen ondernemers en hun toekomstige werknemers. Een positieve eerste kennismaking met de mooie wereld van techniek kan later net dat bekende duwtje in de rug zijn.”

Technische bedrijvigheid

Ondernemer Jan-Willem van Hellemond, eveneens bestuurslid van SOB, vindt Barendrecht de geëigende plaats voor het techniekfestival: “Er is in Barendrecht zoveel mooie technische bedrijvigheid. Het is fantastisch dat bedrijven zichzelf via de workshops aan de leerlingen presenteren.”

Het techniekfestival begint om 8.30 uur op het terrein van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf, Londen 9 in Barendrecht. Meer informatie