Terugblik 2018

Er is genoten tijdens het Techniek Festival in Barendrecht. Het was de eerste keer dat dit werd georganiseerd. In de loods van Kraaijeveld’s aannemingsbedrijf werd hard gewerkt door groep 8 leerlingen. Elke ronde waren 120 leerlingen bezig met praktische opdrachten. De 40 leerkrachten en ouders mochten alleen maar toekijken. Zij gingen als begeleiding mee.

Om half 9 kwamen de leerlingen van de Draaimolen en de Rehobothschool workshops doen. Om 11.00 uur waren de Dr. Schaepmanschool, De Driehoek, De Tweemaster en De Zeppelin school van harte welkom. De Ark, Het Kompas en Groen van Prinsteren school sloten de dag af. De 355 leerlingen waren in groepjes van 8 tot 11 verdeeld en volgden allemaal 3 workshops.

De workshops waren een succes. Hier werden dingen ontdekt, gedaan en geleerd wat op school eigenlijk onmogelijk is. Dankzij het bedrijfsleven en de scholen uit Barendrecht werden de leerlingen uitgedaagd. Zij ontdekten deze dag dat techniek heel divers is. Je kunt er alle kanten mee op, maar het was vooral een leuke ervaring. De workshopmensen zagen grote en kleine talenten voorbij komen.

De leerlingen maakten o.a. bruggen, sleutelhangers, toekomstbeelden, pvc-mannetjes, vogelhuizen, expansievaten, internetkabels of programmeerden robots. Het liefst wilden de leerlingen alle workshops doen, maar helaas daar was niet genoeg tijd voor. We zijn benieuwd naar de ingevulde evaluatieformulieren van de scholen.

Onze dank gaat uit naar alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Een dik compliment naar de 13 mbo studenten van Da Vinci College. Zij hielpen mee met de organisatie op deze dag. De 4 vmbo-leerlingen van Focus Beroepsacademie en de 4 Technasium leerlingen van Dalton Lyceum verzorgden een workshop en bleven bij alle negen keer even enthousiast! Daarnaast natuurlijk de bedrijven die ook een workshop gaven en natuurlijk de gastheer van deze dag. Deze mensen willen we graag in het zonnetje zetten en nogmaals bedanken voor hun inzet!

Impressie van deze dag met foto’s

Scholen die meededen waren:

School straat Leerlingen
Rehobothschool Dorpsstraat 184 23
Rehobôthschool Dorpsstraat 184 23
OBS De Driehoek Kouwenhoven-akker 14 26
obs de Tweemaster Schoener 120 32
Dr Schaepmanschool Marijkesingel 30 20
ods de Zeppelin Middeldijkerplein 3 21
ods de Zeppelin Middeldijkerplein 3 21
Groen van Prinsterer Stellingmolen 10 22
Groen van Prinsterer Stellingmolen 10 22
Groen van Prinsterer Stellingmolen 10 22
CBS De Ark Klipper 109 27
cbs Het Kompas Hoefslag 20 30
Draaimolen Stellingmolen 12 22
Draaimolen Bachlaan 4 27
Draaimolen 15

TERUGBLIK TECHNIEK FESTIVAL

Impressie van deze dag met foto’s